14 Συμβουλές για τη μετακίνηση επίπλων

  • από
2310 85 66 88 | 2310 50 17 90 Wind: 6974 773 596 | What’s up: 6970 483 744

Είτε μετακομίζετε είτε απλώς αναδιατάσσετε, η μετακίνηση βαρέων επίπλων είναι μεγάλη δουλειά. Χρησιμοποιήστε αυτές τις απλές τεχνικές για να μετακινήσετε βαριά, άβολα αντικείμενα χωρίς να καταστρέψετε την πλάτη σας, το σπίτι σας ή τα έπιπλα. Πώς να μετακινήσετε μόνοι σας τα βαριά έπιπλα – χρησιμοποιήστε το κεφάλι σας και όχι την πλάτη σας ή εμπιστευτείτε τους ειδικούς στην μεταφορά και μετακόμιση. 

 

Μεταφέρετε ψηλά αντικείμενα ψηλά και χαμηλά

Μια ψηλή συρταριέρα , ντουλάπι αρχειοθέτησης ή μονάδα ραφιών είναι δύσκολο να χειριστείτε. Κάντε τη δουλειά για δύο άτομα. Γυρίστε το αντικείμενο προς τα πίσω υπό γωνία και βάλτε το ένα άτομο να μεταφέρει το πάνω μέρος ενώ το άλλο το κάτω. Αυτό κεντράρει το βάρος και εμποδίζει το αντικείμενο να ταλαντεύεται εκτός ελέγχου. Η μεταφορά του αντικειμένου πάνω ή κάτω από τις σκάλες είναι επίσης ευκολότερη, καθώς η γωνία μεταφοράς θα ταιριάζει κατά προσέγγιση με την κλίση της σκάλας.

Καρέκλες «Γάντζος» γύρω από τις γωνίες

Μια μεγάλη πολυθρόνα μπορεί να είναι το αντίθετο της εύκολης μετακίνησης. Ακολουθήστε το παράδειγμα των επαγγελματιών οδηγών και «γαντζώστε» μεγάλες καρέκλες στις γωνίες. Γυρίστε την καρέκλα στο πλάι ώστε να μοιάζει με “L” και μετακινήστε την πρώτα προς τα πίσω μέσα από την πόρτα. Στη συνέχεια, τυλίξτε το (αγκύστε το) γύρω από το πλαίσιο της πόρτας και περάστε το μέσα.

Πώς να μετακινήσετε έναν καναπέ: Σταθεροί καναπέδες στην άκρη

Αν ποτέ χρειαστεί να περάσετε έναν καναπέ στον διάδρομο και μέσα από μια πόρτα, μπορεί να σας είναι σχεδόν αδύνατο να τον μεταφέρετε οριζόντια και να κάνετε τη στροφή στο δωμάτιο. Πριν μπείτε στο διάδρομο, τοποθετήστε τον καναπέ στην άκρη του και σύρετέ τον μέχρι την πόρτα. Σχεδόν πάντα θα μπορείτε να το γαντζώσετε από την πόρτα. Εάν είναι λίγο ψηλότερο από το άνοιγμα της πόρτας, ξεκινήστε το επάνω μέρος μακριά από την πόρτα και αποκτήστε απόσταση πολλών ιντσών.

Ιμάντες μεταφοράς επίπλων

Αναζητήστε ιμάντες ανύψωσης που μπορούν να προσαρμοστούν για αντικείμενα διαφορετικού μήκους καθώς και για μηχανές κίνησης διαφορετικού μεγέθους. Οι ιμάντες ανύψωσης και κίνησης του αντιβραχίου περονοφόρου που παρουσιάζονται εδώ είναι ιδανικοί για κίνηση σε επίπεδες επιφάνειες.

Μην μεταφέρετε ή σύρετε — Σύρετε

Μπορείτε να αγοράσετε διαφάνειες επίπλων σε πολλά σχήματα και μεγέθη σε οικιακά κέντρα και διαδικτυακά. Είναι επίσης εύκολο να φτιάξετε τα δικά σας ρυθμιστικά από πλαστικά καλύμματα δοχείων, φρίσμπι, καλύμματα κρεβατιού, κινούμενες κουβέρτες , πετσέτες και υπολείμματα χαλιών. Χρησιμοποιήστε σκληρούς πλαστικούς ολισθητήρες για το μοκέτα και μαλακούς ολισθητήρες με επένδυση για σκληρό δάπεδο.

Προστατέψτε τα έπιπλα με κουβέρτες και πλαστικό

Οι κινούμενες κουβέρτες είναι ανεκτίμητες για την προστασία των αντικειμένων που μετακινείτε καθώς και του σπιτιού σας. Σίγουρα, η ενοικίασή τους είναι φθηνή, αλλά μπορείτε να αγοράσετε πολλά με λίγα μόνο δολάρια παραπάνω από τα οικιακά κέντρα ή το uhaul.com και να τα έχετε πάντα στη διάθεσή σας. (Θα τα χρησιμοποιήσετε και για όλα τα είδη άλλων πραγμάτων.) Για να αποφύγετε την καταστροφή του φινιρίσματος και τις εύθραυστες άκρες των κομοδινών, τραπεζιών και άλλων επίπλων, τυλίξτε τα αντικείμενα εντελώς με κινούμενες κουβέρτες και στερεώστε την κουβέρτα με ελαστική μεμβράνη. Ένα 20-ιντσών. x 1.500 πόδια. Το ρολό μεμβράνης stretch κοστίζει περίπου 20 $ σε οικιακά κέντρα και μετακομίσεις.

Φτιάξτε μια σφεντόνα στρώματος

Το να προσπαθείς να παλέψεις ένα βαρύ, δισκέτα στρώμα οπουδήποτε είναι δύσκολο. Πολλά στρώματα έχουν λαβές, αλλά δεν προορίζονται για μεταφορά. Στην πραγματικότητα είναι κατασκευασμένα για να σας βοηθήσουν να τοποθετήσετε το στρώμα, επομένως δεν είναι πολύ δυνατά. Εδώ είναι ένας ευκολότερος τρόπος για να μεταφέρετε ένα στρώμα : Φτιάξτε μια απλή σφεντόνα σχοινιού που θα δώσει σε εσάς και τον βοηθό σας πολύ περισσότερο έλεγχο. Περάστε το σχοινί μέσα από τις λαβές του στρώματος. Γλιστρήστε ένα 5-in. κομμάτι 1-in. Σωλήνας PVC πάνω από τα άκρα του σχοινιού και, στη συνέχεια, κάντε βρόχο και δέστε κάθε άκρο για να δημιουργήσετε μια άνετη λαβή. Αναποδογυρίστε το στρώμα έτσι ώστε η σφεντόνα να βρίσκεται στο κάτω μέρος και να είστε στο δρόμο σας.

Κόψτε και διπλώστε ένα ελατήριο κουτιού

Είναι το ελατήριο του κουτιού σας πολύ μεγάλο για να χωρέσει στη σκάλα σας ή σε μια στενή γωνία; Θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα ελατήριο κουτιού “χωρισμένο” ειδικά σχεδιασμένο για αυτό (και να πληρώσετε αρκετές εκατοντάδες δολάρια) ή να κόψετε το υπάρχον κιβώτιο ελατήριο και να το διπλώσετε ώστε να ταιριάζει. Υπάρχει πραγματικά ένας απλός, έξυπνος τρόπος για να κόψετε και να διπλώσετε το ελατήριο του κουτιού σας χωρίς να το καταστρέψετε. Αφαιρέστε το υφασμάτινο κάλυμμα (το πιο κουραστικό μέρος αυτής της διαδικασίας είναι η αφαίρεση των συνδετήρων) και τοποθετήστε το ελατήριο του κουτιού με την όψη προς τα κάτω. Τραβήξτε προς τα πίσω το κάλυμμα του στρώματος κατά μήκος κάθε πλευράς και κόψτε το πλαίσιο ακριβώς αριστερά ή δεξιά από το μεσαίο εγκάρσιο τεμάχιο (μην κόψετε το ίδιο το εγκάρσιο τεμάχιο). Κάνετε αυτό και στις δύο πλευρές και στο κέντρο. Τώρα μπορείτε να διπλώσετε το κιβώτιο ελατήριο σαν βιβλίο όπως φαίνεται και να το μετακινήσετε. Στερεώστε το με ένα λουρί για να μην ανοίξει. Για να το ξανασυνθέσω, Βιδώστε ένα 1×2 κατά μήκος των κεντρικών εγκάρσιων τεμαχίων και στο εσωτερικό του εξωτερικού πλαισίου για να τα ενισχύσετε. Στη συνέχεια, συρράψτε το υφασμάτινο κάλυμμα στη θέση του.

Σχέδιο όπου προσγειώνεται

Εάν μετακομίζετε σε νέο σπίτι, αποφασίστε εκ των προτέρων ποια έπιπλα θα πάνε. Πριν μετακινηθείτε, σχεδιάστε μια κάτοψη με τις σωστές μετρήσεις κάθε δωματίου, μετρήστε τα έπιπλά σας και δημιουργήστε τη διάταξή σας. Στη συνέχεια, καθώς μεταφέρετε τα πράγματα μέσα, εσείς (ή οι βοηθοί σας, αν δεν είστε εκεί) μπορείτε να τοποθετήσετε τα έπιπλά σας στο σωστό σημείο και να μην χρειαστεί να τα αγγίξετε ξανά. Για να διευκολύνετε τους μετακινούμενους, κολλήστε ένα αντίγραφο του σχεδίου στον τοίχο κάθε δωματίου, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να καταλάβουν με μια ματιά πού πηγαίνουν τα πράγματα.

Βγάλτε το Back Off a Recliner

Βρείτε τα στηρίγματα πλάτης στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό του πλαισίου της πλάτης. Σηκώστε τους μοχλούς ασφάλισης και στις δύο πλευρές (ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πένσα με μακριά μύτη) και σύρετε την πλάτη ευθεία προς τα πάνω για να την αφαιρέσετε από την ανάκλιση. Να σηκώνετε πάντα μια ανάκλιση από τα πλάγια, όχι από την πλάτη ή το υποπόδιο. Δέστε το υποπόδιο στη θέση του για να μην ανοίξει.

Ξεχώρισε ότι μπορείς

Όταν περνάτε έναν καναπέ μέσα από μια πόρτα, να θυμάστε: Μπορείτε πάντα να τον κάνετε μερικά εκατοστά μικρότερο αφαιρώντας τα πόδια. Η ίδια αρχή ισχύει για κάθε έπιπλο που χρειάζεστε για να κάνετε πιο κομψό ή πιο ελαφρύ: Αφαιρέστε όλα τα πόμολα, τα συρτάρια, τα ράφια, τις σχάρες και τα πόδια.

Αφαιρέστε το καλούπι στοπ της πόρτας σας

Μερικές φορές, ένα επιπλέον 1/2 in. είναι το μόνο που χρειάζεται για να περάσετε από μια πόρτα. Εάν η αφαίρεση της πόρτας δεν ανοίγει αρκετό χώρο, αφαιρέστε το καλούπι στοπ της πόρτας . Αυτό θα σας δώσει άλλα 3/4 in.

Ramp It Up (και Κάτω)

Χρησιμοποιήστε ξυλεία, σανίδες σκαλωσιάς και μπλοκ για να δημιουργήσετε ράμπες για ελιγμούς αντικειμένων.

Επικοινωνηστε μαζι μασ

Αν τα παραπάνω σας φαίνονται δύσκολα, ή απλά κουραστικά, τότε αφήστε την μετακόμιση στους ειδικούς. Η εταιρεία μας μεταφορές μετακομίσεις Μαγιώνας Θεσσαλονική είναι στην διάθεση σας και αναλάμβάνει για εσάς όλη την δύσκολη δουλειά της μετακόμισης ή της μεταφοράς. Επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε μια προσφορά μετακόμισης ή  μεταφοράς. 

Καλέστε μας σήμερα στα τηλ: 2310 85 66 88 | 2310 50 17 90
Wind: 6974 773 596 | What’s up: 6970 483 744

 Δείτε περισσότερα για Μεταφορές Μετακομίσεις Θεσσαλονίκη: 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *